Algemene Voorwaarden

Op alle boekingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Deze worden op verzoek kosteloos elektronisch toegestuurd. De huidige algemene voorwaarden zijn in werking getreden per 1 augustus 2020. U kunt de voorwaarden ook downloaden: Algemene Voorwaarden – Dishoek 353 [PDF].

  • Artikel 1: Definities

    In deze voorwaarden wordt verstaan onder:
    1. aankomst: de begindatum van de periode waarover de overeenkomst is aangegaan.
    2. annulering: de schriftelijke beëindiging van de overeenkomst door de recreant.
    3. algemene voorwaarden: deze voorwaarden die van toepassing zijn op alle overeenkomsten die gesloten worden voor de huur van het vakantieverblijf tussen de recreant en de verhuurder.
    4. borg: waarborgsom.
    5. derde: iedere andere persoon, niet zijnde de recreant en/of zijn mederecreant(en). Bijvoorbeeld bezoekers van het vakantieverblijf.
    6. geschil: als een bij de verhuurder ingediende klacht van de recreant niet naar tevredenheid van partijen is opgelost.
    7. informatie: schriftelijke/elektronische gegevens over het gebruik van het vakantieverblijf, de voorzieningen en de regels omtrent het verblijf.
    8. mederecreant: de perso(o)n(en) die door de recreant bij de reservering worden aangemeld en/of deel uitmaken van het reisgezelschap.
    9. overeengekomen prijs: de vergoeding die betaald wordt voor het gebruik van het vakantieverblijf.
    10. overeenkomst: de overeenkomst voor (ver)huur van het vakantieverblijf met de daarbij behorende algemene voorwaarden.
    11. partijen: de verhuurder en de recreant.
    12. recreant: de (rechts)persoon die de reservering maakt en die met de verhuurder de overeenkomst inzake het vakantieverblijf aangaat.
    13. schriftelijk: per e-mail of brief.
    14. totale bedrag: de overeengekomen prijs en bijbehorende kosten zoals -maar niet uitsluitend- de borg.
    15. vakantieverblijf: (slaap)strandhuis(je) ‘Dishoek 353’, geplaatst op standplaats nummer 353 op het strand van Dishoek.
    16. verhuurder: het bedrijf of de natuurlijke perso(on)n(en) die het vakantieverblijf aan de recreant ter beschikking stelt/stellen.
    17. website: de website(s) van de verhuurder die gebruikt kan worden of gebruikt is voor het aangaan van de overeenkomst.
  • Artikel 2: Toepasselijkheid algemene voorwaarden

    Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten tussen de verhuurder en de recreant betreffende huur van het vakantieverblijf. Deze algemene voorwaarden zijn een onverbrekelijk onderdeel van de overeenkomst.
  • Artikel 3: Totstandkoming overeenkomst en reserveren

    1. Een overeenkomst voor huur van het vakantieverblijf komt tot stand middels aanbod en aanvaarding. De overeenkomst kan tot stand komen middels reservering of boeking.
    2. Een overeenkomst kan slechts worden aangegaan door een recreant die 21 jaar of ouder is. Indien de recreant jonger dan 21 jaar is, kan de verhuurder bijkomende voorwaarden stellen
    3. Er kan online op de website, per e-mail en telefonisch worden gereserveerd. Deze manieren van reserveren zijn voor beide partijen bindend.
    4. Via de website komt een overeenkomst tot stand indien:
      1. de recreant akkoord gaat met deze algemene voorwaarden; en
      2. de recreant alle verplichte gegevens invult om de reservering online te kunnen maken en vervolgens de reservering definitief maakt d.m.v. de button “boeken”; en
      3. de verhuurder de reservering aan de recreant schriftelijk heeft bevestigd.
    5. Telefonisch of per e-mail komt een overeenkomst meteen tot stand.
    6. Een reservering wordt door de verhuurder schriftelijk bevestigd middels een ontvangstbevestiging met kostenoverzicht.
    7. Als de recreant geen schriftelijke ontvangstbevestiging heeft ontvangen, dient de recreant contact op te nemen met de verhuurder. Er kan dan nog geen beroep op de reservering worden gedaan.
    8. Eventuele onjuistheden in het kostenoverzicht dienen door de recreant binnen 48 uur aan de verhuurder te worden doorgegeven.
    9. Gemaakte reserveringen zijn onherroepelijk bindend voor de recreant. Een herroepingsrecht (de zogeheten afkoelperiode) zoals bedoeld in het Burgerlijk Wetboek is niet van toepassing op diensten betreffende de huur van het vakantieverblijf.
    10. Alle correspondentie wordt gevoerd via de (gegevens van) de recreant.
  • Artikel 4: Inhoud overeenkomst

    1. De verhuurder stelt voor recreatieve doeleinden, dus niet voor permanente bewoning, aan de recreant ter beschikking een vakantieverblijf, voor de overeengekomen periode en de overeengekomen prijs.
    2. De verhuurder is verplicht de schriftelijke informatie op basis waarvan de overeenkomst mede wordt gesloten vooraf aan de recreant te verstrekken. De verhuurder maakt wijzigingen hierin steeds tijdig schriftelijk aan de recreant bekend.
    3. Indien de informatie ingrijpend afwijkt ten opzichte van de informatie zoals die verstrekt is bij het aangaan van de overeenkomst, heeft de recreant het recht de overeenkomst kosteloos te ontbinden.
    4. De recreant heeft de verplichting de overeenkomst en de bijbehorende informatie na te leven. Hij draagt er zorg voor dat mederecreant(en) en/of derde(n) die hem bezoeken en/of bij hem verblijven de overeenkomst en de bijbehorende informatie naleven.
    5. Indien het gestelde in de overeenkomst en/of de bijbehorende informatie in strijd is met deze algemene voorwaarden gelden deze algemene voorwaarden. Dit laat onverlet dat de recreant en de verhuurder individuele aanvullende afspraken kunnen maken waarbij ten voordele van de recreant van deze voorwaarden wordt afgeweken.
  • Artikel 5: Duur en afloop van de overeenkomst

    De overeenkomst eindigt van rechtswege na het verstrijken van de overeengekomen periode, zonder dat daartoe opzegging is vereist.
  • Artikel 6: Prijs en prijswijziging

    1. De prijs wordt overeengekomen op basis van de op dat moment geldende tarieven, welke door de verhuurder zijn vastgesteld.
    2. Aan de vermelde prijzen op de website kunnen door de recreant geen rechten worden ontleend en wijzigingen/fouten zijn onder voorbehoud.
    3. Indien na vaststelling van de overeengekomen prijs, door een lastenverzwaring aan de zijde van de verhuurder, extra kosten ontstaan als gevolg van een wijziging van lasten en/of heffingen, die direct op (de verhuur van) het vakantieverblijf of de recreant betrekking hebben, kunnen deze aan de recreant worden doorberekend, ook na de afsluiting van de overeenkomst.
    4. Er kan door de verhuurder een borg in rekening worden gebracht aan de recreant als voorschot op eventuele schade/extra schoonmaakwerkzaamheden, die tijdens het verblijf door (toedoen van) de (mede)recreant of derde wordt veroorzaakt. Ook eventuele openstaande posten kunnen met de borg worden verrekend.
  • Artikel 7: Betaling

    1. De recreant dient de betaling(en) in euro’s te verrichten, tenzij anders is overeengekomen, met inachtneming van de afgesproken termijnen.
    2. Na reservering moet het totale bedrag door de recreant worden voldaan:
      1. binnen 14 dagen na reservering, 50% van het totale bedrag; en
      2. 8 weken vóór aankomst, het resterende bedrag van het totale bedrag.
    3. Reserveert de recreant binnen 8 weken vóór aankomst, dan moet door de recreant het totale bedrag per omgaande worden voldaan.
    4. Wanneer de verhuurder niet tijdig de betaling(en) heeft ontvangen, is hij gerechtigd de overeenkomst onmiddellijk te ontbinden, onverminderd het recht van de verhuurder op volledige betaling van de overeengekomen prijs en zonder dat de verhuurder aan de recreant enige schadevergoeding verschuldigd is.
    5. Indien de verhuurder op het moment van aankomst niet in het bezit is van het totale bedrag, is hij gerechtigd de recreant de toegang tot het vakantieverblijf te ontzeggen, onverminderd het recht van de verhuurder op volledige betaling van de overeengekomen prijs.
    6. De door de verhuurder in redelijkheid gemaakte buitengerechtelijke kosten, na een ingebrekestelling, komen ten laste van de recreant. Indien het totale bedrag niet tijdig is voldaan, zal na schriftelijke sommatie het wettelijk vastgestelde rentepercentage over het nog openstaande bedrag in rekening worden gebracht.
    7. De borg wordt door de verhuurder binnen 15 dagen na vertrek van de recreant teruggestort, mits het rekeningnummer van de recreant bekend is, er geen (extra) schoonmaak benodigd is en er geen schade is die tijdens het verblijf door (toedoen van) de (mede)recreant of derde veroorzaakt is.
  • Artikel 8: Annulering

    1. Bij annulering betaalt de recreant een vergoeding aan de verhuurder. Deze bedraagt:
      1. bij annulering tot de 92ste dag (exclusief) voor aankomst, 15% van de overeengekomen prijs;
      2. bij annulering vanaf de 92ste dag (inclusief) tot de 62ste dag (exclusief) voor aankomst, 50% van de overeengekomen prijs;
      3. bij annulering vanaf de 62ste dag (inclusief) tot de 31ste dag (exclusief) voor aankomst, 75% van de overeengekomen prijs;
      4. bij annulering vanaf de 31ste dag (inclusief) tot aankomst (inclusief) of later, 100% van de overeengekomen prijs.
    2. De overeengekomen prijs zal naar evenredigheid gerestitueerd worden, na aftrek van administratiekosten, indien het vakantieverblijf door een derde op voordracht van de recreant en met schriftelijke instemming van de verhuurder, wordt gereserveerd voor dezelfde periode of een gedeelte daarvan.
    3. Bij voortijdig vertrek -voor het eindigen van de overeengekomen periode- van de recreant uit het vakantieverblijf, is de recreant de volledige overeengekomen prijs voor de overeengekomen periode verschuldigd.
    4. In geval van overmacht of onvoorziene omstandigheden, is de verhuurder gerechtigd de reservering kosteloos te annuleren. Onder onvoorziene omstandigheden en overmacht wordt onder meer verstaan:
      1. Dat het vakantieverblijf niet meer geschikt is voor verhuur (bijvoorbeeld: door wateroverlast, brand of wanprestatie).
      2. Dat het vakantieverblijf niet meer beschikbaar is (bijvoorbeeld door plotselinge verkoop van het vakantieverblijf, een dubbel geplaatste reservering of een faillissement).
    5. Bij annulering door de verhuurder, stelt de verhuurder de recreant hiervan direct met opgave van reden, telefonisch of schriftelijk op de hoogte. De verhuurder zal in dit geval trachten een alternatieve periode aan te bieden. Als geen passend alternatief aanbod kan worden gedaan, of de recreant niet akkoord gaat met het geboden alternatief, gaat de verhuurder over tot terugstorten van de reeds verrichte betaling(en) zonder dat de verhuurder aan de recreant enige schadevergoeding verschuldigd is.
  • Artikel 9: (Gebruik) vakantieverblijf

    1. Het vakantieverblijf, de daartoe behorende inventaris en de directe omgeving worden in goede staat aan de (mede)recreant ter beschikking gesteld. Indien de (mede)recreant van mening is dat daarvan geen sprake is, dient hij dit onmiddellijk te melden bij de verhuurder.
    2. De recreant is verplicht het vakantieverblijf, de daartoe behorende inventaris en de directe omgeving zorgvuldig te behandelen. De recreant zal het vakantieverblijf en directe omgeving bij vertrek in nette staat achterlaten. Alle schade welke door de recreant of mederecreant aan het vakantieverblijf, de inventaris of de direct omgeving is aangebracht, dient door recreant voor vertrek aan de verhuurder te worden gemeld en dient direct te worden betaald.
    3. Als het vakantieverblijf beschadigd en/of niet schoon wordt achtergelaten, is de verhuurder gerechtigd de schade te verrekenen met de borg.
    4. Het vakantieverblijf mag uitsluitend door de (mede)recreant worden gebruikt voor recreatieve doeleinden, tenzij schriftelijk uitdrukkelijk anders overeengekomen. Onder recreatieve doeleinden wordt in ieder geval niet verstaan het gebruik door de (mede)recreant van het vakantieverblijf gedurende de periode dat één of meer van de gebruikers van het vakantieverblijf werkzaamheden uitvoert of uitvoeren ongeacht of deze betaald of onbetaald zijn en ongeacht of deze plaatsvinden in dienstverband of buiten dienstverband. Permanente bewoning is niet toegestaan.
    5. Het gebruik van het vakantieverblijf met meer dan 6 personen (inclusief kinderen en baby’s) is niet toegestaan. De verhuurder kan in dit geval de (mede)recreant het gebruik van het vakantieverblijf ontzeggen. De recreant heeft hierbij geen recht op restitutie of (schade)vergoeding.
    6. Gebruik door derden van het vakantieverblijf is slechts toegestaan, indien de verhuurder daarvoor schriftelijke toestemming heeft gegeven. Aan de gegeven toestemming kunnen voorwaarden worden gesteld, welke alsdan tevoren schriftelijk dienen te zijn vastgelegd.
    7. Huisdier(en) is/zijn slechts toegestaan, indien de verhuurder daarvoor schriftelijke toestemming heeft gegeven.
    8. Indien de mederecreanten en/of derden jonger dan 21 jaar zijn, dient de recreant gedurende het volledige verblijf van die mederecreanten en/of derden die mederecreanten/derden te vergezellen.
  • Artikel 10: Tussentijdse beëindiging en ontruiming

    1. De verhuurder kan de overeenkomst met onmiddellijke ingang ontbinden:
      1. Indien de recreant, mederecreant(en) en/of derde(n) de verplichtingen uit de overeenkomst, de bijbehorende informatie en/of overheidsvoorschriften, ondanks voorafgaande schriftelijke waarschuwing, niet of niet behoorlijk naleeft of naleven en wel in zodanige mate dat, naar de maatstaven van redelijkheid en billijkheid, van de verhuurder niet kan worden gevergd dat de overeenkomst wordt voortgezet;
      2. Indien de recreant, ondanks voorafgaande schriftelijke waarschuwing, overlast aan de verhuurder en/of mederecreanten bezorgt, of de goede sfeer op, of in de directe omgeving bederft;
      3. Indien de recreant, ondanks voorafgaande schriftelijke waarschuwing, door gebruik van het vakantieverblijf in strijd met de bestemming van het terrein handelt.
    2. Indien de verhuurder tussentijdse opzegging en ontruiming wenst, moet hij dit de schriftelijk laten weten. De schriftelijke waarschuwing kan in dringende gevallen achterwege worden gelaten.
    3. Na opzegging dient de recreant ervoor te zorgen dat het vakantieverblijf is ontruimd en het terrein ten spoedigste is verlaten, doch uiterlijk binnen 4 uur.
    4. De recreant blijft in beginsel gehouden de overeengekomen prijs te betalen.
  • Artikel 11: Verplichtingen recreant en mederecreant

    1. De recreant, mederecreant(en) en eventuele derde(n) zullen de verplichtingen uit deze algemene voorwaarden en de verstrekte informatie nakomen.
    2. Niet nakomen van deze verplichtingen zal worden gezien als een toerekenbare tekortkoming in de nakoming van de overeenkomst wat leidt tot schadeplichtigheid van de recreant ten aanzien van de verhuurder. Bovendien geeft dit de verhuurder het recht de overeenkomst onmiddellijk te ontbinden.
    3. De recreant is verplicht om de juiste contactgegevens te verstrekken en dient elke wijziging in zijn contactgegevens onmiddellijk aan de verhuurder te melden.
  • Artikel 12: Aansprakelijkheid

    1. De verhuurder is niet aansprakelijk voor verlies en/of diefstal (geld inbegrepen), beschadigingen van eigendommen, schade of letsel berokkend aan de (mede)recreant of derde door welke oorzaak dan ook.
    2. Het gebruik van het vakantieverblijf is voor eigen risico van de (mede)recreant of derde.
    3. De verhuurder aanvaardt geen aansprakelijkheid voor onverwachte (bouw)activiteiten in de buurt van het vakantieverblijf, werkzaamheden aan toegangs- en/of hoofdwegen, geluidsoverlast door bijvoorbeeld buren, kerkklokken, vuurwerk, auto’s, treinen of landbouwwerktuigen, overlast door ongedierte en milieuproblemen in de nabijheid van het vakantieverblijf.
    4. De (mede)recreant wordt geacht op de hoogte te zijn van de plaatselijke wet- en regelgeving. De verhuurder is niet aansprakelijk voor de gevolgen van een eventuele overtreding daarvan door de (mede)recreant of derde.
    5. De verhuurder is niet aansprakelijk voor gevolgen van extreme weersinvloeden of andere vormen van overmacht.
    6. Tijdens het verblijf is de recreant is jegens de verhuurder aansprakelijk voor schade aan het vakantieverblijf (inclusief inventaris en de directe omgeving), die is veroorzaakt door het doen of (na)laten van hemzelf, de mederecreant(en), huisdier(en) en/of derde(n), voor zover het gaat om schade die aan de recreant, de mederecreant(en) en/of derde(n) kan worden toegerekend.
    7. De recreant is aansprakelijk voor alle mederecreanten die worden aangemeld en die hem/haar vergezellen en voor alle derden die de recreant bezoeken.
  • Artikel 13: Klachten

    1. Klachten over de uitvoering van de overeenkomst moeten binnen bekwame tijd nadat de recreant de gebreken heeft geconstateerd, volledig en duidelijk omschreven worden ingediend bij de verhuurder.
    2. Bij de verhuurder ingediende klachten worden binnen een termijn van 14 dagen gerekend vanaf de datum van ontvangst beantwoord. Als een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd vraagt, wordt door de verhuurder binnen de termijn van 14 dagen geantwoord met een bericht van ontvangst en een indicatie wanneer de recreant een meer uitvoerig antwoord kan verwachten.
    3. In geval van een geschil over de totstandkoming of de uitvoering van de overeenkomst moet het geschil uiterlijk 12 maanden na de datum waarop de recreant de klacht bij de verhuurder indiende schriftelijk aanhangig worden gemaakt.
  • Artikel 14: Toepasselijk recht en bevoegde rechter

    1. Op deze algemene voorwaarden en op alle overeenkomsten tussen de verhuurder en de recreant is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
    2. Geschillen aangaande deze algemene voorwaarden, de overeenkomst(en) of daaruit voortvloeiende overeenkomst(en) kunnen in eerst instantie alleen worden voorgelegd aan de bevoegde rechter van het arrondissement Zeeland-West-Brabant te Breda.
  • Artikel 15: Slotbepaling

    Indien één of meer bepalingen van deze algemene voorwaarden en/of de overeenkomst(en) tussen de verhuurder en de recreant nietig zijn, vernietigd worden of onverenigbaar zijn met dwingend recht, blijven deze algemene voorwaarden en/of de overeenkomst(en) voor het overige van kracht. De bepalingen die niet rechtsgeldig zijn, onverbindend zijn of rechtens niet kunnen worden toegepast, zullen worden vervangen door (een) andere bepaling(en) die wel geldig en verbindend is/zijn, en waarvan de rechtsgevolgen die van de ongeldige en onverbindende bepaling(en), mede met het oog op de aard en strekking van de in deze voorwaarden en/of de overeenkomst vastgelegde afspraken, voor zoveel mogelijk benaderen.